Over Mariska

Mariska van Leeuwen een aanrader om heen te gaan als je op zoek bent naar jezelf. Een coach die flexibel is als een wind die met je mee waait of tegen je in blaast als het nodig is. Soepel als een rivier maar krachtig als water kan zijn, diepzinnig uit het donker of helder en reflecterend als een spiegel. Een veelzijdig persoon die als coach mij op zoveel verschillende momenten, door zoveel verschillende stukken heeft zien gaan. Waar je als buitenstaander van zou hebben gevraagd, hoeveel coaches heb je wel niet gehad om dat allemaal op te kunnen lossen. Gelukkig maar éen . De zachtheid waarop ze me kon opvangen op momenten dat ik heel diep verdrietig was en het niet meer zag zitten. Of het programma kon loslaten en aan kon voelen dat een meditatie of een healing sessie beter op zijn plaats zou zijn. Hoe ze als een starre wind tegen me in kon blazen en kon spiegelen, waardoor ik besefte: ‘wat zit ik nou te zeuren’, ‘Ik weet het antwoord al’, ‘Ik val in herhaling’, ‘blijf bij jezelf’, ‘En ga door waar je mee bezig bent

Bernd, Rotterdam


Ik ben zelf al vanaf 2005 in ontwikkeling en bezig met spiritualiteit. Ik merk dat daar de laatste jaren een versnelling in is gekomen en dat er tegelijkertijd een vertraging in mijn leven lijkt plaats te vinden die ik erg prettig vind.

Ik woon met mijn man, zijn zoon (die woont de ene week bij ons en de andere week bij zijn moeder en haar gezin) en onze hond in Schiedam.

Gabber is een Friese Sta Bij(na) die vanaf zijn 7e bij ons woont en een belangrijk onderdeel is van ons gezin. Gabber speelt bij veel sessies een rol. Zo lokt hij soms reacties uit waar we heel veel mee kunnen, laat hij mij weten of ik op het goede spoor zit en beeld soms letterlijk uit wat zich ook binnenin de cliënt afspeelt. Vandaar dat ik mijn praktijk naar hem heb genoemd, als je Friese Sta Bijna husselt kom je al snel op Sta Nabij. Iets wat zowel op mijn hond als op mijzelf slaat, ik sta graag nabij in jouw proces (terug) naar jezelf.

Als transformatie coach liggen mijn talenten op ownership en de diepte ingaan.

Dus merk je dat je het lastig vindt om keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor je keuzes en de consequenties van je keuzes te aanvaarden, maar wil je daarmee aan het werk. Ik sta je liefdevol bij in dit proces.

Spelen er zaken in je leven waar je tegenaan blijft lopen, heb je (diepe) pijnstukken waar je mee aan het werk wilt gaan en/of zijn er patronen in je leven die je niet goed begrijpt en waarvan het je niet lukt ze te doorbreken. Ook daarin sta ik je graag liefdevol bij.

Ik ben opgeleid als klinisch neuropsycholoog voor volwassenen (misschien ken je hem Erik Scherder was éen van mijn docenten), maar ben in de verkoop terechtgekomen waar ik met veel plezier heb gewerkt. Daar heb ik ook geleerd om open, nieuwsgierige vragen te stellen en goed te luisteren. Inmiddels heb ik een carriereswitch gemaakt en ben ik werkzaam binnen de publieke gezondheid als adviseur gezondheidsbevordering. En natuurlijk ben ik werkzaam als transformatief coach!

In 2004 ben ik een cursus Reiki gaan doen en rond 2010 ben ik een cursus spirituele ontwikkeling gaan doen. Nadat ik in 2019, samen met mijn man, een cursus mindfullness ben gaan doen heb ik besloten dagelijks te gaan mediteren. Ik merkte dat ik rustiger werd en steeds meer contact kon maken met mezelf. Ik bleef echter maar tegen mezelf aanlopen. Nadat ik het boek “lichter leven” van Robert Bridgeman had gelezen heb ik me aangemeld voor een transformatie retraite, waar mij duidelijk werd dat ik ook aan de slag wilde met mijn talenten. Vervolgens ben ik dan ook de opleiding tot transformatie coach gaan volgen aan de Bridgeman Academy. Tevens heb ik Mystery School gevolgd van Altazar Rossiter.

Ik merk dat ik me dienstbaar kan opstellen en ik sta erom bekend dat ik mijn vinger op de zere plek kan leggen. Voor mij is het vooral liefdevolle duidelijkheid, waarbij jij beslist wat je ermee doet.